Natasha Saward

Ontspannings- en sportmassage,
personal training en #MeToo Coach

inhoud

Wat gaan we doen?

We starten met samen jouw hulpvraag in kaart te brengen. Dat is de bestemming van de reis. 

Daarna stippelen we samen de route uit. Een route die het beste bij jou past. Een route die zorgt voor een fijne reis. De reis heeft een aantal onderdelen (van wandelcaching tot EMDR, van boksen tot NLP) die jou helpen om op jouw bestemming aan te komen.

Onderweg hebben we een hoop te bespreken. Zo komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Erkenning en acceptatie 
  • Copinggedrag
  • Grenzen aangeven
  • Je eigen ruimte innemen
  • Beperkte overtuigingen naar positieve overtuigingen
  • Autonomie

Wandelcoaching. Tijdens een wandelcoachingsessie wandelen, voeren wij, gesprekken en doen we oefeningen die gericht zijn op het verkennen en oplossen van persoonlijke uitdagingen en het behalen van persoonlijke doelen. De natuurlijke omgeving en het bewegen tijdens het wandelen kunnen een positieve invloed hebben op jouw welzijn en emotionele toestand, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe inzichten en groei.

Een levensloopwandeling is een therapeutische oefening waarbij een persoon symbolisch zijn of haar levensverloop doorloopt door een fysieke wandeling te maken. Het is een manier om gebeurtenissen, ervaringen en emoties uit jouw leven te verkennen en te verwerken. Tijdens een levensloopwandeling kun je verschillende stations of plekken markeren die belangrijk zijn geweest in jouw leven. Dit kunnen hoogtepunten, keerpunten, uitdagingen, trauma’s of andere significante gebeurtenissen zijn. Op elke plek kun je de tijd nemen om te reflecteren, emoties te ervaren en te delen wat er op dat moment in jou opkomt. Het proces van de levensloopwandeling kan helpen bij het vergroten van jouw bewustzijn van jouw eigen leven, het verwerken van jouw ervaringen en het vinden van persoonlijke groei en betekenis. Het kan therapeutisch zijn omdat je in staat wordt gesteld om op een symbolische manier contact te maken met jouw levensverhaal. Voor iemand die seksueel misbruik heeft ervaren, kan een levensloopwandeling een therapeutisch hulpmiddel zijn om het trauma te verkennen, te verwerken en te helen. 

Systemisch werk, ook wel bekend als familieopstellingen of systemische therapie, is een benadering op de dynamiek en patronen in systemen, zoals families, relaties, organisaties en andere sociale systemen.

Binnen systemisch werk wordt erkend dat ervaringen van seksueel misbruik niet alleen individuele gevolgen hebben, maar ook effect kunnen hebben op het hele systeem waarin jij je bevindt, zoals jouw familie. Seksueel misbruik kan complexe dynamieken en trauma’s creëren die doorwerken in de relaties en dynamiek binnen een familiaal systeem. Dit kan gebeuren door het uitvoeren van individuele opstellingen, waarbij symbolen of representanten gebruikt worden om de onderliggende dynamieken en patronen in het systeem naar voren te brengen. Deze opstellingen kunnen inzicht verschaffen in de verstrikkingen, loyaliteiten en overlevingsmechanismen die kunnen ontstaan als reactie op seksueel misbruik. Door middel van systemisch werk kun je beter inzicht krijgen in je eigen rollen, verantwoordelijkheden en grenzen binnen het systeem. Het kan ook helpen om herstel en heling te bevorderen, zowel op individueel als systemisch niveau.

Bokstherapie is een vorm van therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van boksen  als therapeutisch middel. Het combineert de fysieke aspecten van boksen met de psychologische en emotionele voordelen van therapie. Door middel van boksoefeningen en -technieken word je aangemoedigd om fysiek actief te zijn en jouw emoties, stress of negatieve gedachten te uiten. Het sparren met stootkussens of bokszakken kan ook helpen om frustraties of spanningen te ontladen. Daarnaast kunnen de psychologische principes van bokstherapie, zoals het leren hanteren van grenzen, het aangaan van uitdagingen en het vergroten van zelfvertrouwen, ook worden toegepast in het dagelijks leven.. Bokstherapie kan effectief zijn bij het verminderen van stress, het vergroten van het zelfbewustzijn en het bevorderen van persoonlijke groei. Het wordt vaak toegepast bij mensen met angst, depressie, trauma of woede- en agressieproblemen, maar kan ook nuttig zijn voor mensen die op zoek zijn naar meer zelfvertrouwen of persoonlijke ontwikkeling.

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. EMDR is gebaseerd op het idee dat bepaalde negatieve herinneringen in het brein ‘vast’ kunnen blijven zitten en niet goed verwerkt zijn. Door de stimulatie tijdens EMDR worden deze herinneringen als het ware ‘ontschaakt’ en kunnen ze opnieuw verwerkt worden, waardoor de emotionele lading ervan afneemt. EMDR is niet alleen effectief voor traumagerelateerde problemen, maar kan ook worden gebruikt bij andere problemen zoals angsten, fobieën, depressie, verslavingen en negatieve zelfbeelden. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met andere therapievormen en heeft wereldwijd erkenning gekregen als een effectieve behandelmethode voor trauma en andere psychische klachten. 

NLP kan enkele technieken en strategieën bieden die effectief kunnen zijn als onderdeel van een breder therapeutisch proces bij de behandeling van trauma. Bij het werken met slachtoffers van seksueel misbruik kan NLP bijvoorbeeld technieken gebruiken om de communicatie en innerlijke ervaringen te verbeteren, zoals

  •  het veranderen van beperkende overtuigingen,
  •  het herkaderen van traumatische herinneringen 
  • en het ontwikkelen van veerkracht en zelfvertrouwen.
Natasha Saward #MeToo Coaching

LEREN

Wat leer ik?

  1. GRENZEN AANGEVEN
    Assertiviteit
    : opkomen voor jezelf (zonder je eigen belangen en de belangen van anderen uit het oog te verliezen) en wat je nodig hebt in bepaalde situaties, nee durven zeggen, grenzen stellen en bewaken

    Zelfvertrouwen

    Eigenwaarde: Herstel en verwerking het verminderen/ verdwijnen van symptomen van trauma, het verhogen van gevoelens van eigenwaarde en zelfvertrouwen, het omgaan met triggers en het ontwikkelen van gezonde copingmechanismen.
  2. EMPOWERMENT
    In je kracht staan en veerkracht te (her)ontdekken. Je voelt je sterker en hebt meer controle over je leven. Je bent in staat om grenzen te stellen en voor jezelf op te komen. Je leert jezelf te zien als een overlever, een krachtig individu. Je kiest voor je eigen  ambities. Je kunt een nieuw hoofdstuk in je leven beginnen.
  3. ZELFZORG EN WELZIJN
    Het ontdekken van gezonde copingmechanismen, het creëren van een ondersteunend sociaal netwerk, het herstellen van relaties en het verbeteren van fysieke en mentale gezondheid.
  4. VEILIGHEID EN STABILITEIT
    Het creëren van veiligheid en stabiliteit in je leven. Dit kan betekenen dat je stappen zet om jezelf te beschermen tegen eventuele hertraumatisering, omgevingen vermijdt die schadelijk kunnen zijn en in staat bent om gezonde grenzen te stellen.

prijs

Wat kost de reis?

Wanneer vertrekken we?

Bel, mail of app me: ik ben klaar voor vertrek!

ONDERWEG

Een reis duurt zes maanden en
bestaat uit:

Coachtraject Wandelcoaching i.c.m. Bokstherapie van 90 minuten (totaal 11 sessies)

EMDR en familieopstelling

Levensloopwandeling van 3 uur
(1 keer)

Bokshandschoenen en werkmap

Totaalprijs programma: € 3500,-